» Start  » Karta  » Kontakt

» Presentation
» Funktioner
» Projekt
» Teknik och struktur
» Licensvillkor och pris
» Installation och support
» Uppgraderingar
» Skärmbilder
» Systemkrav
» Webb
» Kunder

Inmatning

När du väl har den tekniska strukturen på plats och ska mata in bilder och information i SKOBA har du flera olika arbetsmetoder att välja på. Det är inte troligt att du som arkivarie har en stor stab av stansare som kan hjälpa dig. Det är också troligt att du vill skydda din databas, du vill ju inte sätta den i händerna på någon som du inte riktigt litar på. Men vore det inte bra att kunna utnyttja praktikanter och till och med PRAO-elever för att få bilder inmatade, eller varför inte hembygdsföreningar och liknande? Det är för den här situationens skull som SKOBA erbjuder Satellitdatabaser.

När du skapar en satellitdatabas skapas en kopia av din databas som innehåller all länkad information, såsom fotografer, kommundelar, bildkälla, osv, men som är helt tom på poster. Satellitkopian är också begränsad såtillvida att det inte går att lägga till ny länkad information, så du har en garanti för att ingen av den informationen kan ändras eller tas bort. Satellitdatabasen har sin egen Access-databas och sin egen katalogstruktur för bilderna.

Faktum är att du skulle kunna göra en satellitdatabas, skicka över hela katalogen som en komprimerad mapp per mail eller på en cd till hembygdsföreningen och be dem fylla satellitdatabasen med alla bilder och all information som de har. Du har rätt att ge hembygdsföreningen en installation av SKOBA, eftersom de ska arbeta med att fylla på din databas. Hembygdsföreningens kopia av SKOBA ska givetvis avinstalleras när arbetet är slutfört. Under arbetets gång kan föreningen sedan skicka över cd-skivor med satelliten, du kan granska informationen, kvalificera den och importera alltihop till din egen databas.

Rolfsson Design, Nykarlebygatan 23, 164 78 Kista skoba@rolfsson.se