» Start  » Karta  » Kontakt

» Presentation
» Funktioner
» Projekt
» Teknik och struktur
» Licensvillkor och pris
» Installation och support
» Uppgraderingar
» Skärmbilder
» Systemkrav
» Webb
» Kunder

Webb

SKOBA innehåller funktioner för webbpublicering av valda delar av databasernas innehåll. Detta är en funktionsuppgradering som inte ryms i den vanliga licenskostnaden.

SKOBAs webbpublicering är en elegant lösning på bildarkivariens önskan att sprida sin bildskatt och göra den tillgänglig för så många som möjligt. I SKOBA kan du välja vilka bilder som ska publiceras. Med ett klick kan du sedan publicera alla valda bilder. Bilderna skalas om till den storlek som du själv väljer, beläggs med WaterStamp om du vill det och publiceras till en webbserver tillsammans med all information om bilderna.

Webbplatsens utformning bestämmer sedan hur informationen och bilderna presenteras. Vid köp av funktionsuppgradering till webbpublicering medföljer ett skal till webbpresentation som kan anpassas efter dina egna behov. Sollentuna kommun har tagit väl tillvara på den presentation som medföljer. De visar sina bilder på www.sollentunabilder.se.

Se även www.kalixbilder.se.

Webbservern måste kunna köra PHP och MySQL. Du kan själv administrera och sköta webbservern. Om du inte vill det kan Rolfsson Design erbjuda drift av en webbpublicering.

HTML-export

Det finns även en HTML-export i SKOBA. Sidornas utseende styrs med hjälp av mallar. Detta lämpar sig bäst för mindre utställningar.

Rolfsson Design, Nykarlebygatan 23, 164 78 Kista skoba@rolfsson.se